Zvanična stranica
 
 

TAMRON SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD [IF] MACRO

Fokalna duzina 70-200
Maksimalni otvor blende F/2.8
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.95
Maksimalni odnos uvećanja 1:3.1
(f=200mm, MFD 0,95m)
Veličina filtera [mm] 77
Težina [g] 1320
Serijski broj A001
Broj elemenata 13-18
Ugao gledanja 35-12
Br. lopatica dijafragme 9
Minimalni otvor blende F/32
Prečnik x  Dužina [mm] 89.5 x 194.3
Dostupne boje Crna

Vrhunski u dometu, brzini i performansama

70-200mm F / 2.8 dopunjuje izuzetno uspešan koncept Tamrona 28-75mm F / 2.8 i produžava opseg fokusne daljine do 200mm. Posebna pažnja posvećena je vrhunskom kvalitetu u kombinaciji sa visokom sjajnošću i kompaktnošću, kao što je slučaj sa nagrađivanim 28-75mm i * SP objektivima uopšte

Uprkos svojoj kompaktnoj konstrukciji, 70-200mm je ispunjen svim karakteristikama, što omogućava kreativno fotografisanje u svim situacijama. Profesionalni kvalitet slike takođe opravdava zahteve fotografa. Ekstremna oštrina, rezolucija i briljantnost su njeni zaštitni znakovi. Štaviše, on je najbolji u svojoj klasi u kategorijama minimalne udaljenosti fokusa (samo 0,95 m u čitavom opsegu fokusne dužine) i stepen uvećanja (1: 3,1)

Prilikom korišćenja full-frame kamere, srednji tele-domet od 70 mm do 200 mm je potpuno pokriven. Kada se koristi zajedno sa kamerama veličine APS-C, objektiv nudi ekvivalent od 109 mm do 310 mm (odnosi se na ugao gledanja celog kadra) **. Bilo da se radi o prirodi, sportu ili ljudskoj fotografiji, izvanredne optičke performanse će vas inspirisati.

* SP (super performance) sočiva visokog kapaciteta odličnog optičkog i mehaničkog kvaliteta.

** Tamron koristi faktor od 1,55 za konverziju u pun format.

Oznaka "Di" (Digitally Integrated Design) označava generaciju objektiva, koji su posebno prilagođeni višim zahtevima digitalnih SLR fotoaparata (APS-C i full frame).

Karakteristike i funkcije

Pruža vrhunski kvalitet slike Optički dizajn ovog sočiva koristi element XLD (Extra Low Dispersion) visokog performansa, koji je proizveden iz specijalnog stakla sa ekstremno niskim prelomnim indeksom. Indeks prelamanja opisuje sposobnost objektiva da podeli svetlosni snop u svoje spektralne boje. Disperzivna svojstva su čak niža od standardnih LD sočiva i na nivou su sličnom fluoru. XLD objektiv u kombinaciji sa LD elementom pruža najviši kontrast i sjaj. Ovo efikasno sprečava problem hromatske aberacije u telefoto fotografiji i pruža visok nivo oštrine čak i u perifernim područjima. Rezultat je sočivo koje efikasno kompenzuje osovinsku hromatsku aberaciju i aberaciju uvećanja tokom celog zumiranja i garantuje najvišu rezoluciju i sjaj za vaše slike.