Zvanična stranica
 
 

TAMRON AF 18-270mm F/3.5 -6.3 Di II VC PZD

Fokalna duzina 18-270
Maksimalni otvor blende f/3.5-6.3
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.49
Maksimalni odnos uvećanja 1:49
Veličina filtera [mm] 62
Težina [g] 450
Serijski broj B008
Broj elemenata 13 - 16
Ugao gledanja 75-6
Br. lopatica dijafragme 7
Minimalni otvor blende F/22-40
Prečnik x  Dužina [mm] 74.4 x 88
Dostupne boje Crna

Jedan objektiv za svaki trenutak

Tamron predstavlja novi megapikselni zum sa fokusnim opsegom od 18-270mm. Tamron i dalje drži svetski rekord u rasponu fokalne daljine za SLR objektive. Objektiv poseduje novo razvijen piezo ultrazvučni motor, koji obezbeđuje tih, precizan i izvanredno brz autofokus. Štaviše, tehnologija vibracija (VC) je poboljšana kako bi se omogućio kompaktniji dizajn. Objektiv uverava se svojim visokim nivoom upotrebljivosti, koji obuhvata opseg fokalne daljine koji pokriva skoro svaku fotografsku situaciju. Njegova kompaktnost i lagana konstrukcija čine ga idealnim pratiocem. Objektiv ne samo da pokriva sve od širokog ugla za pejzaž do telefoto-a za snimanje u bliskom okruženju, već takođe nudi mogućnost lakog makroa sa maksimalnim odnosom uvećanja od 1: 3,8 tokom čitavog raspona fokusne dužine, kako bi se uvećale male stvari u život.

1 Od 3. decembra 2010. Tamron model B003 takođe ima ekvivalentnu fokalnu dužinu od 18-270 mm.

2 Soni postolje nije opremljeno mehanizmom stabilizacije slike VC-a, pošto telo digitalnih SLR fotoaparata kompanije Soni poseduje ugrađenu funkciju stabilizacije slike. Shodno tome, objektiv sa Soni postoljem se naziva

18-270mm F / 3.5-6.3 Di II PZD i ne uključuje opis VC-a.


Karakteristike i funkcije

Megazoom

Objektiv iz megazum klase vam omogućava da snimite mnogo veću površinu. Megazumovi nude fokusne dužine od širokih uglova do telefoto opsega i zbog toga su izbor objektiva za većinu situacija. Kao rezultat visokog nivoa fleksibilnosti, kompaktnosti i male težine, ova sočiva su posebno pogodna za svakodnevnu upotrebu kao sveobuhvatna sočiva, kao i za odmor, aktivnosti koje zahtevaju mali prtljag ili za porodice sa decom i svu njihovu opremu.

PZD

Tamron Piezo Drive se izdvaja zbog brzog brzog autofokusa, ekstremne preciznosti i izuzetno tihog radnog opseg

VC stabilizacija slike (Vibration Compensation)
Testirani Tamron VC Image Stabilizer (Vibration Compensation) osigurava da ovaj objektiv pruža oštre slike i slike na koje ne utiče pomeranje ruku. To znači da je sočivo savršeno pogodno za ručne fotografije i uslove slabe osvetljenosti.