Zvanična stranica
 
 
 

Tamron Tehnologija i akronimi

Di: Tamron Di objektivi su performanse optimizovane za digitalne SLR fotoaparate i mogu se koristiti sa DSLR-ovim senzorima koji se obično naziva APS-C, dimenzija približno 24mm k 16mm, kao i veći senzori s punim okvirom (36mm k 24mm).

Di-II:
Tamron Di II objektivi su izrađeni po performansama izričito za digitalne SLR fotoaparate s senzorima slike obično nazvanim APS-C.

Di-III:
Tamron Di III je oznaka Tamron daje sočivima specijalno dizajniranim za fotoaparate zamjenjive kamere bez ogledala bez unutrašnje ogledalne kutije ili pentaprizma.

SP:Specifikacije Super Performansi
Tamron SP serija je linija ultra-visokih performansi sočiva dizajnirana i proizvedena prema zahtevnim specifikacijama koje zahtevaju profesionalci i ostali koji zahtevaju najviši mogući kvalitet slike.

Teleconverteri:
Tamron je predstavio dva modela telekonvertora isključivo za odabrane Tamron sočiva. Ova dodatna oprema olakšava proširenje svestranosti pričvršćenog sočiva. TELECONVERTER 1.4k povećava žižnu daljinu za faktor od 1,4k, dok TELECONVERTER 2.0 udvostručuje žižnu daljinu.

Tap: TAP-In Konzola
Opciona konzola TAP-in obezbeđuje USB vezu za vaš lični računar, omogućavajući vam da lako ažurirate firmver za objektiv, kao i prilagodite funkcije, uključujući fine podešavanja za auto fokus i VC. Kompatibilan sa modelima: F012 / F013 / F016 / F017 / A022 / A025 / B023
VC: Vibraciona Kompenzacija

Tamronov jedinstveni sistem za stabilizaciju slike u objektivu. Uhvatite svoj predmet svaki put, čak i pod nepovoljnim uslovima. Tamronov jedinstveni VC mehanizam koristi vlasnički aktuator i algoritme kako bi pružio izuzetno stabilnu sliku slike sa odličnim praćenjem. Mehanizam koristi 3-namotajni sistem za elektromagnetski pogon elementa sočiva koji kompenzuje vibracije, koji glatko klizi na tri kugle sa malo trenja. Ova jednostavna mehanička struktura je jedna od tajni Tamronovih kompaktnih sočiva.

X-Y VC Poboljsanje sa produznom konzolom
Merač akceleracije je integrisan u Tamronovu visoko akreditovanu VC (kompenzaciju vibracija) kako bi kompenzovao Shake na k-i ravni. Ujednačeno sa žirokom senzorom, akcelerometar detektuje i omogućava kompenzaciju kretanja za podrhtavanje fotoaparata, obezbeđujući maksimalnu efikasnost u stabilizaciji slike optimizovanu za sve razdaljine od beskonačnosti do makroa. (Istaknuto na modelu F017)

PZD: Piezo Pogon
Piezoelektrični pogon zamenjuje energiju putujućeg talasa sa efikasnijom energijom stojećeg talasa za veće performanse AF sa manjom težinom i velikom količinom. Važan doprinos kompaktnosti, PZD se fokusira brzo i precizno, osiguravajući oštrije rezultate u zahtevnim uslovima brzine koja osigurava spontane trenutke čvrsto. PZD je izuzetno tih, čineći ga idealnim za prirodu, snimanje uživo, golf i druge uslove koji zahtevaju miran rad.

USD: Ultrasonicni tihi pogon
USD je genijalno nadograđen sistem za pogon AF koji je razvio Tamron kako bi pružio izvanrednu AF brzinu i preciznost potrebnu za snimanje svakog nijansiranog brzo djelovanja, uz praktično bezmalo rad. Ovaj napredni elektronski kontrolisani AF sistem povezan je sa preciznim fokusirajućim spiralom koji pomera objektiv na preciznu tačku fokusa. Rezultat: izuzetan novi nivo AF brzine, tačnosti, glatkosti i tišine.

HLD: High/Low Torque-Modulated Drive
Tamron predstavlja HLD AF pogonski sistem. Odlična pogonska snaga potpuno novog HLD-a omogućava stabilno i precizno fokusiranje, čak i sa elementima velikog fokusiranja na modelu B023. Štaviše, puno radno podešavanje ručnog fokusa omogućava vam fino podešavanje - bez prelaska sa AF u MF režim.

ASL: Hibridni asferični elementi koji obezbeđuju vrhunski kvalitet slike i kompaktnost
Tamron koristi nekoliko hibridnih asferičnih elemenata sočiva u mnogim sočivima sa asferičnim oznakama. Kroz efektivnu primenu tehnologije hibridne asferične tehnologije, jedan element objektiva može zauzeti mesto više elemenata bez ugrožavanja performansi. To nam omogućava da proizvodimo izuzetno kompaktne dugotrajne objektive koji pružaju ravnomerno visok nivo kvaliteta slike u svim žižnim daljinama i otvorima.

XGM: Produzno oblikovana svericno staklo
Element objektiva KSGM je sposoban da efikasno koriguje aberacije u uglu gledanja koji se značajno menja sa objektivom za širokougaoni zum. Posebno značajno utiče na minimiziranje izobličenja i povećanje oštrine slike na njenoj periferiji. KSGM se koristi u modelu A012 15-30mm.

LD & XLD: Niska disperzija i ekstra niska disperzija
Staklo za oštrinu oštrice objektiva LD stakleni elementi u sočivu pomažu u smanjivanju hromatske aberacije (obrada boja) što smanjuje oštrinu slike. Upotreba elemenata KSLD objektiva omogućava veću kontrolu nad hromatičnom aberacijom i povećanjem aberacija, dva glavna faktora koji sprečavaju poboljšanje kvaliteta slike. U kombinaciji sa LD elementima, KSLD elementi se koriste za pružanje najvišeg mogućeg kontrasta, najfinijeg detalja.

FL: Fluorni premaz
Ovaj premaz odbija vodu i prljavštinu i olakšava brisanje zamućenja. Fluorni premaz se prvi put razvio za upotrebu u Tamron fotografskim sočivima, zasnovan je na tehnologiji razvijenoj tokom naše industrijske proizvodnje sočiva, kao što su sočiva koja se koriste u automobilskim kamerama.