Zvanična stranica
 
 
 

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD objektiv će uskoro biti dostupan za Fujifilm X-mount

TAMRON je najavio razvoj 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD ultra-širokougaonog zum objektiva za FUJIFILM X-mount APS-C aparate bez ogledala.

Glavne karakteristike:

1. Ultra-širokougaoni zum objektiv sa otvorom blende od f/2.8

2. Izvanredne optičke performanse

3. Izuzetno tih RXD AF motor, koji je takođe savršeno pogodan za snimanje videa

4. 0,15 m (5,9 in) MOD na žižnoj daljini od 11 mm za kreativni ultraširoki makro

5. Dizajn otporan na vlagu i premaz fluora za dodatnu zaštitu

 

TAMRON 11-20mm f/2.8 ultra-širokougaoni zum objektiv ima kontinuirani otvor blende f/2.8. Uprkos širokom otvoru blende, objektiv je veoma kompaktan i uparen sa APS-C kamerom bez ogledala, čini zaista izbalansiranu celinu.

Sa svojim univerzalnim opsegom zuma, koji odgovara 16,5-30,0 mm na formatu od 35 mm, pogodan je za svakodnevno fotografisanje. Sa početnom žižnom daljinom od 11 mm, objektiv omogućava zapanjujuće snimke izbliza sa udaljenosti od samo 15 cm sa maksimalnim odnosom uvećanja 1:4. Ovom funkcijom možemo postići optičke efekte tipične za širokougaone objektive.

Tihi RXD (Rapid eKstra-silent stepping Drive) autofokus je koristan i za fotografiju i za video. Kontrukcija objektiva otporna na vlagu kao i fluorni premaz spoljašnjeg elementa sočiva pružaju  dodatnu zaštitu prilikom snimanja na otvorenom.

Sa svojim kompaktnim dizajnom, raznovrsnim opsegom žižne daljine, otvorom blende f/2,8 i odličnim kvalitetom slike, ovaj objektiv je idealan za putovanja, uličnu i pejzažnu fotografiju, kao i za snimanje mnogih svakodnevnih situacija.