Zvanična stranica
 
 

TAMRON 17-28mm f/2.8 Di III RXD

Fokalna dužina 17-28
Maksimalni otvor blende f/2.8
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.19 (Wide); 0.26 (Tele)
Maksimalni odnos uvećanja 1:5.2 (Wide); 1:6 (Tele)
Veličina filtera [mm] 67
Težina [g] 420
Serijski broj A046
Broj elemenata 11-13
Ugao gledanja 103°41'-75°23'
Br. lopatica dijafragme 9
Minimalni otvor blende f/22
Prečnik x  Dužina [mm] 73 x 99
Dostupne boje Crna

Objektiv za kreativne!

Objektiv 17-28 mm f/ 2.8 Di III RXD (model A046) je brzi ultra širokougaoni zum razvijen posebno za mirrorless kamere sa Sony E-Mount-om. Nudi izvanredan kvalitet slike i konstantno veliki otvor blende od f/2.8. Pored toga, sa dužinom od samo 99mm i težinom od samo 420g, kompaktan je i lagan kao i bilo koji drugi objektiv u svojoj klasi. Ovo je idealni objektiv za otkrivanje prirodnih i urbanih pejzaža iz nove perspektive. Optički dizajn uključuje LD (niska disperzija) i XLD (ekstra niska disperzija) elemente objektiva, koji su postavljeni tako da što bolje suzbiju hromatske aberacije. U kombinaciji sa najnaprednijim karakteristikama kamere, raspon pune fokalne dužine postiže vrlo visoke performanse snimanja koje u potpunosti iskorištavaju potencijal senzora visoke rezolucije.

Karakteristike i funkcije

Kratki domet za fotografije sa posebno dinamičnim perspektivama

Sa 17-28mm f/2.8 možete slikati čak i iz neposredne blizine. Na 17mm, kratka udaljenost od 19cm omogućava fascinantne snimke izbliza sa uvećanjem od 1:5,2; na 28mm, najbliža udaljenost fokusiranja je 26cm (1:6). Pored toga, otvorom blende širom se postiže vrlo mala dubinska oštrina sa fenomenalnim bokeh efektom. Ovaj efekat je izraženiji što se više približite motivu tokom snimanja.

Automatsko fokusiranje visokih performansi koje se brzo i tačno fokusira u bilo kojoj situaciji

Sistem automatskog fokusiranja ima senzor koji detektuje trenutno podešavanje fokusa objektiva, kao i RXD motor. Prilikom fokusiranja, oni obezbeđuju posebno veliku brzinu i preciznost, što korisniku omogućava kontinuirano zadržavanje čak i dinamičnih objekata u dometu fokusiranja. Idealni uslovi za brze snimke. AF radi tako tiho da praktično nema smetnji u radu video zapisa.

Svestrane mogućnosti u duetu sa 28-75mm f/2.8 Di III RXD (Model A036)

Dva Tamron objektiva za Sony E-Mount, 17-28mm i 28-75mm, pokrivaju veliki opseg zuma od ultra širokog ugla (17 mm) do srednjeg telefokalnog rastojanja (75 mm) sa konstantno visokim svetlosnim intenzitetom f/2.8. Kako teži samo 970g, ovaj duo je savršen dodatak kompaktnoj, mirrorless kameri. Modeli su dizajnirani s prstenom za zumiranje spreda i prstenom za fokusiranje pozadi. Stoga je rad oba sočiva za korisnika jednak. Optika takođe ima isti prečnik filtera (Ø 67 mm), tako da se na njima može koristiti set polarizacionih ili sivih filtera, a poklopci sočiva su zamenljivi.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: