Zvanična stranica
 
 
 

Tamron je objavio ultra širokougaoni zoom objektiv 17-28mm za Sony E-mount kamere

Ovaj ultra širokougaoni zoom objektiv sa velikim otvorom blende za full-frame mirrorless kamere 17-28mm F/2.8 Di III RXD je konačno u prodaji od četvrtka, 25.07.2019.

Ovaj model takođe ima prečnik filtera od 67mm (zapanjujuće mali za full-frame, ultra širokougaoni zum objektiv sa velikim otvorom blende) kao i nezapamćeno malu težinu od 420g i manju dužinu, od 99 mm. Kompaktna veličina pruža odličnu ravnotežu na mirrorless kamerama i lako se prenosi.

Kada posmatramo podešavanje pri širokom uglu, vidimo zaista impresivne rezultate. Tamron 17-28 mm f/2.8 Di III RXD je super oštar pri punom otvoru na 17mm, od ugla do ugla. Smanjenje otvora je zapravo jedva neophodno, osim ako vam je potrebno više dubine polja. Usput, ne može da boli, jer se kvalitet malo i povećava do f/5.6. Ta centralna oštrina je i dalje visoka na 24mm, ali pri punom otvoru vidimo nešto više gradijenta prema uglovima. Za pejzažnu fotografiju, želećete da se zaustavite na f/5.6 da biste dobili oštre uglove. Isto važi i za 28mm podešavanje. Kod punog otvora blende i dalje vidimo dobru središnju oštrinu, ali nagib prema uglovima je malo veći. Takođe je potrebno malo više vremena pre nego što objektiv dostigne maksimalni kvalitet. To ne znači da slike izgledaju loše na punom otvoru. Na f/8, objektiv je oštar od ugla do ugla i odličan je za zahtevne situacije.

Više informacija možete pročitati na stranici ovog objektiva.

Video recenziju možete pogledati OVDE.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: