Zvanična stranica
 
 
 

TAMRON 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD

17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD (Model B070)

Novi 17-70 mm f/2.8 je prvi Tamronov prvi zum objektiv za brzi zum za kamere bez ogledala sa APS-C senzorima. Odlikuje se maksimalnim otvorom blende od f/2.8 u celom odnosu zuma od 4,1x koji pokriva fokalnu daljinu od 17-70 mm, što je idealno za uobičajenu upotrebu (full-frame ekvivalent je 25,5-105mm), uz vrhunske optičke performanse. To je mali, lagani objektiv koji je takođe opremljen Tamronovim VC (Vibration Compensation) mehanizmom. Ovaj VC mehanizam koristi AI tehnologiju prilikom snimanja video zapisa.

Objektiv sadrži konstrukciju otpornu na vlagu, fluorovu prevlaku i veličinu filtera 67 mm - istu kao i Tamron serija sočiva za full-frame mirrorless kamere. Kompatibilan sa mnogim funkcijama koje Sony ugrađuje u svoje fotoaparate, uključujući brzi hibridni AF i AF sa očima, objektiv je idealan objektiv za svakodnevno zumiranje u mnogim situacijama. To je izuzetno praktičan objektiv koji omogućava fotografima da postignu visok kvalitet slike dok uživaju u blagodetima velikog otvora od f/2.8.

ISTAKNUTE KARAKTERISTIKE

1. Prvi svetski standardni objektiv sa brzim zumom za APS-C fotoaparate sa opsegom fokalne daljine od 17-70mm sa zumom od 4,1x

Model B070 ima opseg fokalnih daljina od 17-70 mm, što je ekvivalentno 25,5-105 mm na full-frame senzoru. To je prvi f/2.8 objektiv za brzo zumiranje na svetu za APS-C mirorles kamere koji postižu odnos zuma od 4,1x.

2. Izvanredne optičke performanse

Optička konstrukcija novog 17-70mm f/2.8 sadrži 16 elemenata u 12 grupa. Dva GM (stakleno oblikovana asferična) elementa sočiva i jedan hibridni asferični element sočiva precizno su postavljeni da bi održali performanse visoke rezolucije od ivice do ivice.

3. Nadograđeni VC efikasan u kombinaciji sa Sony APS-C bez ogledala kamerama, koristeći AI za snimanje video zapisa

17-70mm f/2.8 ima Tamronov sopstveni VC mehanizam. Dodatni sofisticirani algoritmi optimizovani za ovaj model i posvećeni MPU koji radi samostalno, svi se kombinuju da bi izvrsno kompenzirali vibracije. Ova funkcija je dostupna kada se objektiv koristi sa kamerama sa ili bez stabilizacije slike u telu. Prilikom snimanja video zapisa, korišćenjem AI tehnologije, performanse stabilizacije slike poboljšavaju se u poređenju sa konvencionalnim modelima.

4. Fokusiranje izbliza - MOD je samo 0,19m na kraju širokog ugla

Zum od 17-70 mm f/2.8 fokusira se izbliza, do 0,19 m MOD-a (minimalna udaljenost objekta). Ovo je daleko superiornije od performansi koje postižu konvencionalni zum objektivi velike brzine za APS-C kamere. Pored toga, MOD od 0,39 m (15,4 inča) na 70 mm telefoto kraju obezbeđuje dobre performanse snimanja iz blizine omogućavajući fotografima da uživaju u fantastičnim snimcima iz blizine.

5. Izuzetno prenosiv kompaktan dizajn

Zum od 17-70 mm f/2.8 je oskudnih 119,3 mm dužine i 74,6 mm maksimalnog prečnika i težak je samo 525 g. Ovo je izuzetno za objektiv sa ugrađenom VC stabilizacijom slike. Kada se koristi sa Sony-jevim APS-C mirorless fotoaparatima, ovaj zum je lepo uravnotežen i pruža ugodno korisničko iskustvo.

6. RXD (Rapid eXstra-tihi pogon) motor je izuzetno tih i savršen za video upotrebu

7. Konstrukcija otporna na vlagu i premaz na fluor pružaju dodatnu zaštitu

8. Kompatibilno sa mnogim karakteristikama i funkcijama specifičnim za kameru, uključujući brzi hibridni AF i Eye AF

Datum za lansiranje je zakazan za 14. januar 2021. godine, ali s obzirom na pandemiju bolesti Covid-19, taj datum se može pomeriti.
 

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: