Zvanična stranica
 
 

TAMRON 20mm f/2.8 Di III OSD M1:2

Fokalna dužina 20
Maksimalni otvor blende f/2.8
Minimalna razdaljina objekta [m] 0.11
Maksimalni odnos uvećanja 1:2
Veličina filtera [mm] 67
Težina [g] 220
Serijski broj F050
Broj elemenata 9-10
Ugao gledanja 94°30'
Br. lopatica dijafragme 7
Minimalni otvor blende f/22
Prečnik x  Dužina [mm] 73 x 64
Dostupne boje Crna

Ove fiksne fokalne dužine proširuju kreativne izraze

Tamron proširuje svoj asortiman sa tri fiksne fokalne dužine za Sony E-Mount fotoaparate sa senzorom punog kadra. Pored visokog svetlosnog intenziteta f/2.8, nude nizak kratki domet (skala reprodukcije 1:2) i izuzetno su kompaktni. Ultra širokougaoni 20mm f/2.8 Di III OSD M1: 2 (model F050) omogućava potpuno nove kompozicije slika. Super širok ugao 24mm f/2.8 Di III OSD M1:2 (model F051) bukvalno proširuje horizont. A standardni širokougaoni 35mm f/2.8 Di III OSD M1: 2 (model F053) idealan je za svakodnevno fotografisanje. Zahvaljujući kratkoj minimalnoj razdaljini fokusiranja, široki izbor motiva - pejzaž, mrtva priroda ili porodični snimci - mogu se na jedinstven način postavljati sa vrlo dinamičnim perspektivama. Fiksne fokalne dužine karakterišu mala težina i praktične dimenzije - čak i ako uzmete sva tri, putujete potpuno bezbrižno. Specijalna optička stakla, između ostalog LD (niska disperzija) i GM (stakleno lakirana asferična) elemenata, suzbijaju optičke aberacije reprodukcije. Tamronov legendarni BBAR (širokopojasni anti-refleksni) premaz minimizira zalutalu svetlost i bljesak objektiva. Pored toga, korekcije slike u kameri mogu se koristiti za ostvarivanje punog potencijala senzora slike visoke rezolucije. Ove fiksne fokalne dužine otvaraju potpuno nove kreativne mogućnosti za izražavanje!

Karakteristike i funkcije

Bliži motiv zahvaljujući mnogo kraćoj udaljenosti fokusiranja

Minimalne granice fokusiranja od 20mm, 24mm i 35mm su 0,11m, 0,12m i 0,15m. Za sva tri sočiva to rezultira najvećom mogućom skalom reprodukcije od 1:2, čak se i sitni predmeti mogu fotografisati u punom kadru. Korisnik više nikada neće biti frustriran jer se ne može dovoljno približiti nekom objektu. Zahvaljujući ovim karakteristikama, on može sastaviti slike sa izrazito dramatičnom perspektivom (bliski predmeti izgledaju veći, a udaljeni manji). Veliki otvor blende f/2.8 takođe omogućava jedinstvene fotografije sa atraktivnim zamućenjem pozadine.

Lagano i kompaktno kućište sočiva

Objektivi su razvijeni posebno za kompaktne fotoaparate bez ogledala. Sa dužinom od samo 64mm, posebno su praktični i jednostavni za rukovanje. Pri fokusiranju, ukupna dužina se ne menja, omogućavajući korisnicima da slikaju izbliza, a da slučajno ne dotaknu predmet objektivom.

Tamron sočiva za Sony E-Mount su veoma svestrana i zabavna!

Pored tri nove fiksne fokalne daljine, tu su i dodatni Tamron objektivi za Sony E-mount fotoaparate. U ponudi su različiti zum objektivi koji povećavaju kreativni domet praktično bezbroj mogućnosti. Ono što objedinjuje sve objektive za fotoaparate bez ogledala je njihov kompaktan i lagan dizajn. Čak i kao kompletan set, oni se lako mogu prevoziti zajedno. Pogodno je da sva sočiva iz serije imaju isti prečnik filtera (67 mm), tako da je dovoljan jedan set UV i polarizirajućih filtera.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: