Zvanična stranica
 
 

TAMRON 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2

Novi 28-75mm f/2.8 G2 nudi značajno poboljšane performanse optičkog i autofokusa i nove funkcije prilagođavanja

Fokalna dužina 28-75
Maksimalni otvor blende f/2.8
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.18m (WIDE), 0.38m (TELE)
Maksimalni odnos uvećanja 1:2.7 (WIDE) / 1:4.1 (TELE)
Veličina filtera [mm] 67
Težina [g] 540
Serijski broj A063
Broj elemenata 17
Ugao gledanja 75° 23'-32° 11'
Br. lopatica dijafragme 9
Minimalni otvor blende f/22
Dužina [mm] 117.6
Dostupne boje Crna

TAMRON 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 (Model A063)

Standardni zum objektiv sa brzim otvorom blende za Sony E-mount full-frame mirrorless kamere

28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 (model A063) je naslednik 28-75mm f/2.8 Di III RXD (model A036), popularnog zum objektiva koji je dobio visoku ocenu širom sveta. Odražava plodove kontinuirane evolucije i dorade zasnovane na povratnim informacijama od kupaca. Zadržavajući dobro prihvaćenu kompaktnu veličinu svog prethodnika, novi 28-75 mm f/2.8 G2 uključuje novu optičku konstrukciju zasnovanu na dizajnu koji je rekonstruisan da poboljša performanse snimanja i njegove karakteristike su kompatibilne sa najnovijim modelima digitalnih fotoaparata koji nude veću rezoluciju. AF drajv, TAMRON-ov VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) linearni motor fokusni mehanizam, je usvojen da pruži veću brzinu autofokusa sa većom preciznošću. Sa MOD-om (minimalna udaljenost objekta) od 0,18 m na širokom kraju i maksimalnim odnosom uvećanja od 1:2,7, objektiv se može pohvaliti naprednim performansama snimanja izbliza. Pored toga, ima novi dizajn u cilju poboljšane upotrebljivosti i ergonomske teksture.

TAMRON je pionir kategorije kompaktnih objektiva sa standardnim zumom sa brzim otvorom blende za mirrorless kamere, a novi 28-75 mm f/2.8 G2 je zaista objektiv sledeće generacije za svakodnevnu upotrebu.

Prateći software alat TAMRON Lens UtilityTM za prilagođavanje funkcija

Ovaj objektiv je kompatibilan sa novim softverom TAMRON Lens Utility koji je originalno i jedinstveno razvio TAMRON. TAMRON Lens Utility se može upravljati pomoću računara povezivanjem objektiva preko njegovog porta uz pomoć opcionog TAMRON priključnog kabla. Korisnici mogu prilagoditi funkcije i ažurirati firmver preko objektiva. Lično prilagođavanje daje fleksibilne opcije snimanja koje odgovaraju situaciji snimanja, bilo da je fotografija ili video snimanje.

Funkcije koje možete namestiti putem TAMRON Lens Utility:

  • Focus Set Button settings
  • Focus Ring settings
  • Firmware update

GLAVNE KARAKTERISTIKE

  1. Najbolji kvalitet slike u klasi standardnog zum objektiva

Optika je renovirana iz temelja, koristeći najnoviju ekspertizu u dizajnu za razvoj optičke konstrukcije sa 17 elemenata u 15 grupa. Sa dva optimalno raspoređena LD (Low Dispersion) i GM (Glass Molded Aspherical) elementa sočiva, optičke aberacije se kontrolišu do maksimalnog mogućeg stepena. Kvalitet slike sa široko otvorenim otvorom blende je značajno poboljšan u odnosu na prethodni model A036, nudeći izuzetno visoku rezoluciju u celom opsegu zuma i od ivice do ivice kadra. Objektiv takođe pruža meke i prelepe bokeh efekte karakteristične za objektive sa brzim otvorom blende. Novi 28-75 mm f/2.8 G2 postiže izuzetno visoke performanse kada je uparen sa digitalnim fotoaparatima visokog kvaliteta, ultra visoke rezolucije i iste je kompaktne veličine kao i njegov prethodnik Model A036.

2. Brzi, tihi VXD linearni motor za brz i precizan autofokus

AF pogonski sistem koristi TAMRON-ov VXD mehanizam za fokusiranje linearnog motora. AF velike brzine i visoke preciznosti izuzetno reaguje na radnje fotografa, pružajući pouzdano i stabilno iskustvo fokusiranja od MOD-a do beskonačnosti, uprkos brzom otvoru blende f/2.8. Brzina fokusiranja je poboljšana otprilike dvostruko brže od svog prethodnika. Objektiv nudi odlično praćenje fokusa pokretnih objekata tako da ste spremni za te važne trenutke. Pored toga, motor fokusa je tih, tako da je idealan za snimanje i fotografija i video zapisa u situacijama koje zahtevaju nisku buku.

3. MOD od 0,18 m na širokom kraju i maksimalni odnos uvećanja od 1:2,7 za kreativne krupne planove

Model A063 ima MOD od 0,18 m na širokom kraju, što je poboljšanje u odnosu na granicu od 0,19 m modela A036. Radna udaljenost se smanjuje na oko 4,4 cm kada se radi u MOD-u. Sa maksimalnim odnosom uvećanja od 1:2,7, možete da se približite svom subjektu za široku makro fotografiju, omogućavajući snažan vizuelni uticaj sa velikim subjektom, a istovremeno zadržite širok pogled na pozadinu u kadru.

4. Novi dizajn pruža poboljšanu teksturu i veću prilagođenost korisniku

Potpuno novi 28-75mm f/2.8 G2 uključuje novi dizajn koji postaje zaštitni znak TAMRON objektiva koji će biti predstavljeni u budućnosti. Promene u teksturi površine prstena za zumiranje i površine prstena za fokus poboljšavaju prijanjanje i poboljšavaju lakoću rada. Spoljašnja površina objektiva je sjajno crna, mnogo sjajnija od prethodnih modela. Poboljšana otpornost na habanje čini objektiv težim za grebanje i otpornim na otiske prstiju. Pored toga, poboljšani su određeni unutrašnji delovi. Ova poboljšanja rezultiraju lakšim ukupnim radom. TAMRON je takođe podesio otpor i obrtni moment prstena za zumiranje kako bi omogućio glatkiji i precizniji rad.

5. Lagan, kompaktan dizajn sa naglaskom na jednostavnost upotrebe, plus veličina filtera od 67 mm

6. Kompatibilan sa mnogim karakteristikama i funkcijama specifičnim za kameru, uključujući i Fast Hybrid AF i Eye AF

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: