Zvanična stranica
 
 
 

Novi Tamron 28-75mm na leto!

28-75mm F/2.8 Di III RXD (Model A036)

Tamron, vodeći proizvođač optike razne primene, najavljuje lansiranje standardnog zum objektiva visoke brzine za Soni E-mount, 28-75mm F / 2.8 Di III RKSD (Model A036) (35mm full frame mirrorless sistem) koji će se u prodaji naći krajem maja / početkom juna.

Ovaj novi zum objektiv pruža izvanredne optičke performanse, uključujući i izvanredan kvalitet slike i prelepe efekte zamućenja pozadine (bokeh) zahvaljujući novom optičkom sistemu posebno dizajniranom za kamere bez ogledala i brzoj blendi. Pored fotografisanja portreta sa kreativnim, defokusiranim pozadinama, fotografi mogu uživati u dinamičkim širokougaonim izrazima, zahvaljujući minimalnom opsegu objekta (MOD) od 0,19m (7,5 inča) na širokom uglu podešavanja zuma.

Korisnost i svestranost karakteristične za kompaktne fotoaparate sa ful-frejm kamerama poboljšavaju kompaktnost i lagana dimenzija modela A036, čineći samo 117,8 mm (4,6 inča) i težine 550 g (19,4 oz). Model A036 sadrži potpuno novu brz i precizni automatski fokus. RXD (rapid extra-silent stepping drive) pogoduje balans između brzine i tihog rada, čineći ga savršenim za snimanje video zapisa i fotografije. Objektiv takođe poseduje konstrukciju otpornu na vlagu koja je korisna za spoljašnju fotografiju, plus hidrofobni Fluorin premaz koji je visoko otporan na otiske prstiju i prljavštinu. Pored toga, Model A036 će se u potpunosti podudarati sa različitim karakteristikama koje se odnose na fotoaparat, uključujući korekciju objektiva u fotoaparatu i funkcije Direct Manual Focus (DMF) sistema Soni fotoaparata, što omogućava ovom novom zumu da u potpunosti iskoristi napredne funkcije koje osiguravaju udobnost korisnička iskustva.

Šta nam se kod ovog proizvoda posebno svidja?

1. Vrhunske optičke performanse, uključujući i izvanredan kvalitet slike i predivne efekte zamućenja pozadine (bokeh) koje pruža brza F / 2,8 otvora blende

Model A036 poseduje novi dizajn koji unapređuje napredni kvalitet slike najnovijih kamera bez ogledala munog kadra. Kako bi postigli prelep bokeh visokog kvaliteta slike, optička formula (15 elemenata u 12 grupa) sadrži specijalni element KSLD (eKstra Lov Dispersion), element LD (Lov Dispersion), GM (Glass Molded Aspherical) element i dva hibridna asferična elementa sočiva u optimalnom rasporedu za ispravljanje aberacija i smanjenje ukupne težine sočiva. Objektiv takođe koristi Tamron-ov BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) premaz koji ima izvanredne performanse protiv refleksije, čak i kada snima u uslovima pozadinskog osvetljenja. Osim toga, sa ugrađenim dizajnom cirkularnog dijafragme sa devet oštrica, objektiv pruža lepu mekanu sliku.

2. Komforno lagan (550g / 19.4 oz) i kompaktan (117.8mm / 4.6 in)

Poseban naglasak stavljen je na stvaranje objektiva kompaktnog i laganog dizajna, jer su objektivi standardnog zuma najčešće korišćeni. A036 omogućava fotografima da uživaju u mobilnosti koje pruža kompaktna, lagana, kamera bez ogledala bez panela u svim situacijama od slučajnih snimaka do zapanjujućih portreta i fantastičnih pejzaža, jer je objektiv A036 težak samo 550 g (19,4 oz)a dug 117,8 mm (4,6 inča).

3. Minimalna razdaljina objekta (MOD) 0.19m 

Radna dužina 5.7cm (2.24 in)Model A036 postiže MOD od 0.19m (7.5 inča) na širokom uglu od 28 mm koji postiže maksimalno uvećanje slike od 1: 2.9. Radna udaljenost od samo 5,7 cm od prednjeg elementa omogućuje fotografima da uživaju u snimanju izbliza, koji naglašava osećaj perspektive jedinstvenog širokog ugla. Na telefoto objektivu od 75 mm, MOD mod za 0,39 m (15,3 inča) postignuto je uvećanje slike od 1: 4, pa je tako snimanje uz zamućenu pozadinom slično kao kod makro objektiva.

4. Potpuno novi "RKSD" motor je izuzetno tih i zato savršena za snimanje video zapisa


Pogon AF sadrži senzor koji precizno otkriva poziciju objektiva i stepen motorne jedinice RKSD (Rapid eKstra-silent stepping Drive) koja je optimizovana za kontrolu autofokusa. Ovo omogućava brzo i precizno funkcionisanje AF-a, omogućavajući korisnicima da održavaju čvrsti fokus na kontinualno pokretnim objektima ili prilikom snimanja video zapisa. Pored toga, AF motor je izuzetno tih.

5. U skladu sa Tamronovim uzbudljivim, ergonomski vrhunskim dizajnom nove generacije

Model A036 poseduje dizajn "Human Touch" objektiva. Kao što je označeno prstenom brenda Luminous Gold, s posebnom pažnjom na detalje donela nam je optimalni oblik koji odražava karakterističan izgled Tamron brendiranog sočiva, bilo da je to bilo samostalno ili na telu fotoaparata. Ovaj dizajn naglašava konzistentan identitet brenda u kombinaciji sa lakoćom rada.

6. Konstrukcija odporna na vlagu i fluorirani premaz za zaštitu od vremenskih uticaja


Ova funkcija obezbeđuje dodatni sloj zaštite pri fotografisanju na otvorenom ili pri nepovoljnim vremenskim uslovima. Takođe, prednja površina elementa sočiva obložena je zaštitnim jedinjenjem fluora koji ima odlične karakteristike otpornosti na vodu i naftu. Površinu sočiva je još lakše očistiti i manje je osetljiva na štetne efekte prljavštine, vlage ili uljanih otisaka prstiju, što omogućava mnogo lakše održavanje

7. Kompatibilan sa glavnim karakteristikama i funkcijama specifičnog fotoaparata

Tamronov novi zum od 28-75 mm je kompatibilan sa mnogim naprednim funkcijama koje su specifične za određene kamere bez ogledala. Ovo uključuje sledeće:- brzi hibridni AF- Eie AF- Direktni ručni fokus (DMF)- Korekcija sočiva u fotoaparatu (senčenje, hromatska aberacija, izobličenje)- Ažuriranja firmvera fotoaparata* Karakteristike se razlikuju od kamere. Za detalje pogledajte uputstvo za upotrebu fotoaparata.* Od marta 2018.

Spoljašnjost objektiva