Zvanična stranica
 
 

TAMRON 70-180 mm f/2.8 Di III VXD

Izrazi svoju viziju u intimnim detaljima

Fokalna dužina 70-180
Maksimalni otvor blende f/2.8
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.19m (Wide); 0.39m (Tele)
Maksimalni odnos uvećanja 1:2.9 (Wide); 1:4 (Tele)
Veličina filtera [mm] 67
Težina [g] 550
Serijski broj A056
Broj elemenata 12-15
Ugao gledanja 75°23' - 32°11'-52°58' - 21°05'
Br. lopatica dijafragme 9
Minimalni otvor blende f/22
Prečnik x  Dužina [mm] 73 x 117.8
Dostupne boje Crna

Najlakši i najefikasniji f/2.8 zoom objektiv u klasi

70-180 mm f/2.8 odlikuje kompaktan i lagan dizajn sa 67mm prečnikom filtera, isti kao Tamronov visoko cenjeni 17-28 mm f/2.8 (Model A046) i 28-75mm f/2.8 (Model A036). Optička konstrukcija uključuje nekoliko posebnih elemenata objektiva koji doprinose opštim performansama snimanja objektivom. Njegov vrlo kratak MOD (Minimum Object Distance) od 0,85m proširuje ukupnu svestranost. Objektiv koristi nedavno razvijeni Tamron-ov VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) linearni mehanizam za fokusiranje motora koji proizvodi pogon za automatsko fokusiranje koji je tiši i brži nego ikad ranije. Pored toga, floating sistem se koristi za postizanje odličnih optičkih performansi na svim daljinama snimanja. Istovremeno upravljajući dve VXD jedinice putem elektronskog upravljanja, sistem proizvodi jasne i oštre slike svih objekata u blizini i udaljenosti. Ostale karakteristike koje podržavaju sjajno iskustvo snimanja uključuju konstrukciju otpornu na vlagu za dodatnu zaštitu od vremenskih prilika i fluor-sloj za jednostavno održavanje. Pored toga, 70-180 mm f/2.8 je u potpunosti kompatibilan sa raznim karakteristikama koje se tiču fotoaparata, uključujući brzi hibridni AF i Eye AF. Razvijen u okviru koncepta „čineći zum objektiva sa velikim otvorom blende korisnicima“, 70-180 mm f/2.8 pruža korisnicima potpunu pokrivenost portreta do telefoto objektiva. Ovaj novi model pridružuje se 17-28mm f/2.8 Di III RXD (Model A046) i 28-75mm f/2.8 Di III RXD (Model A036), Tamronovim f/2.8 zum objektivima za full-frame mirrorless kamere koji sada ukupno ima tri.

PREDNOSTI PROIZVODA

1. Kompaktna veličina maksimizira prednosti mobilnosti mirrorless kamera

Pravo čudo prenosivosti i korisnosti, 70-180 mm f/2.8 sadrži inovativni zum mehanizam i 180 mm telefoto snagu. Bilo je moguće održati ekstremno laganu težinu i kompaktnost čak i istovremeno postižući brzinu blende od f/2.8 u celom rasponu zuma korišćenjem stabilizacije slike zasnovane na kameri. Mali je: prečnik filtera 67 mm, maksimalni prečnik 81 mm, dužina 149mm na podešavanju od 70mm, a takođe mala težina: 810g. Izuzetno kompaktna veličina pomaže da ručno snimanje bude mačji kašalj. Kao deo našeg stalnog i stalnog napora za postizanjem visokog kvaliteta slike i vrhunske kompaktnosti, Tamron je krenuo u veliki napor kako bi stvorio ovaj proizvod u skladu sa zahtevima nove generacije digitalnih fotoaparata.

2. Novorazvijeni VXD mehanizam linearnog fokusiranja motora donosi performanse velike brzine i preciznosti automatskog fokusiranja

Tamron je razvio svoj prvi ikada linearni mehanizam za fokusiranje AF motora, VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive), posebno za 70-180mm f/2.8. Dok radi brže nego ikad ranije, pogon takođe održava tačnost pozicije do 0,005mm, manju od jedne desetine širine ljudske dlake! To omogućava neviđene brze i precizne performanse AF-a. Koristi se i plutajući sistem koji koristi dve visoko precizne VXD jedinice sa naprednim elektronskim upravljanjem. Ovaj inovativni dizajn stvara jasne i lepe slike svih formi od blizu i istovremeno pomaže da se smanji veličina i težina. Pored toga, njegova izuzetna tišina omogućava snimanje sa niskim nivoom buke u tihim okruženjima. Aktivni sportisti i vozila u pokretu su među subjektima koji se obično fotografiraju s telefoto objektivima. Poboljšane karakteristike fokusa od 70 do 180 mm f/2.8 omogućavaju praćenje kretanja subjekta kako bi korisnicima omogućili šutljiv, precizan doživljaj snimanja, ne samo za fotografije, već i za video.

3. Vrhunski dizajn za beskompromisan kvalitet slike

Objektiv f/2.8 70-180mm ima optičku konstrukciju od 19 elemenata u 14 grupa. Sadrži ukupno šest XLD (eXtra Low Dispersion) i LD (Low Dispersion) elemenata, a tri GM (Glass Molded Aspherical) i hibridni asferični elementi sočiva su ukombinovani. Specijalni elementi sočiva optimalno su raspoređeni kako bi ispravili hromatsku aberaciju i održavali performanse visoke rezolucije od ivice do ivice. Ovaj model takođe ima BBAR-G2 (Broad-Band Anti-Reflection Generation 2), koja minimizira blještavost i bljesak i stvara zapanjujuće jasne slike sa sjajnim, oštrim detaljima predmeta. Pored toga, odličan visoki kvalitet slike u celom rasponu zumiranja poboljšava se izobličenjem i korekcijom osenčavanja zasnovanim na kameri. Uz to, bokeh efekat dobijen brzim otvorom blende f/2.8 omogućava lepo gladak i mekan prelaz od objekta prema pozadini. Slike stvorene ovim objektivom simbolične su od Tamronove težnje da kombinuje vrhunsku kompaktnost i vrhunski kvalitet slike.

4. Prečnik filtera od 67 mm za praktičnost sistema

70-180mm f/2.8 ima isti prečnik filtera od 67mm kao i ostala sočiva kompanije Tamron za fotoaparate bez ogledala, uključujući 17-28 mm f/2.8 (Model A046), ultra-ugaoni zum i 28-75 mm f/2.8 (Model A036), standardni zum, kao i fiksne serije (20 mm, 24 mm i 35 mm). Ova uniformnost značajno smanjuje troškove i probleme pri radu sa PL, ND i drugim filterima. Čak su i prednje kapice sočiva iste veličine, što eliminira gnjavažu prilikom sortiranja kapaka prilikom prebacivanja sočiva. Ove karakteristike kombinuju se za dobijanje izuzetno pogodnog i mobilnog sistema koji fotografiji dodaje više zabave.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: