Zvanična stranica
 
 

TAMRON SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2

Fokalna dužina 15-30
Maksimalni otvor blende f/2.8
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.28
Maksimalni odnos uvećanja 1:5
Veličina filtera [mm] /
Težina [g] 1100
Serijski broj A041
Broj elemenata 13 - 18
Ugao gledanja 110°32' - 71°35'-85°52' - 49°54'
Br. lopatica dijafragme 9
Minimalni otvor blende f/22
Prečnik x  Dužina [mm] 98.4 x 145
Dostupne boje Crna

Otkrij nove perspektive

Impresivan kvalitet slike zahvaljujući naprednoj optičkoj konstrukciji.

Novi full-frame ultra širokougaoni zum od 15-30 mm f/2,8 je dostojan dodatak seriji objektiva Tamron SP (Super Performance), poznatom po svojim najvišim standardima. Zahvaljujući razvoju svog jedinstvenog elementa XGM (eXpanded Glass Moulded Aspherical), zum objektiv visokih performansi nudi iste performanse kao i dve fiksne fokalne dužine od 15mm i 30mm.

Jedinstveni XGM element koji je odgovoran za ovo bez presedana postignuće efikasno kontroliše aberacije i povećava oštrinu

* Sony postolje ne uključuje VC (Vibration Compensation) sistem.

** Tamronov standard je da skoro kružni oblik dijafragme treba održavati od široko otvorene blende do dva zaustavljanja.

Karakteristike i funkcije

Pruža vrhunski kvalitet slike
Optički dizajn ovog sočiva koristi element XLD (Extra Low Dispersion) visokog performansa, koji je proizveden iz specijalnog stakla sa ekstremno niskim indeksom refrakcije. Indeks refrakcije opisuje sposobnost objektiva da podeli svetlosni snop u svoje spektralne boje. Disperzivna svojstva su čak niža od standardnih LD sočiva i na nivou su sličnom fluoru. XLD objektiv u kombinaciji sa LD elementom pruža najviši kontrast i sjaj. Ovo efikasno sprečava problem hromatske aberacije u telefoto fotografiji i pruža visok nivo oštrine čak i u perifernim područjima. Rezultat je sočivo koje efikasno kompenzuje osovinsku hromatsku aberaciju i aberaciju uvećanja tokom celog zumiranja i garantuje najvišu rezoluciju i sjaj za vaše slike.

USD
Ultrasonic Silent Drive (USD) je Tamronova najnovija generacija autofokus motora. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji motora i novo razvijenom softveru, USD omogućava brzo, precizno i gotovo tiho fotografsko iskustvo. Postoji nekoliko boljih mogućnosti za hvatanje brzih i dinamičnih predmeta koji se javljaju u oblastima kao što su sportska fotografija, brza vozila ili čak fotografija u prirodi.

VC stabilizacija slike (Vibration Compensation)
Testirani Tamron VC Image Stabilizer (Vibration Compensation) osigurava da ovaj objektiv pruža oštre slike i slike na koje ne utiče pomeranje ruku. To znači da je sočivo savršeno pogodno za ručne fotografije i uslove slabe osvetljenosti.

SP (Super Performance)
Samo dva slova - ali kakav uticaj imaju na rezultate. SP predstavlja klasu objektiva visokih performansi iz kompanije Tamron. Naši inženjeri su dobili slobodu u dizajnu ovih sočiva i sva velikom pažnjom na detalje proizveli su optimalne performansne karakteristike. Otkrijte nove granice sa vašim fotoaparatom - i otvorite put za Super performans.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: