Zvanična stranica
 
 

TAMRON SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical [IF] MACRO

Fokalna dužina 28-75
Maksimalni otvor blende f/2.8
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.33
Maksimalni odnos uvećanja 1:3.9
Veličina filtera [mm] 67
Težina [g] 510
Serijski broj A09
Broj elemenata 14-16
Ugao gledanja 75-32
Br. lopatica dijafragme 7
Minimalni otvor blende f/32
Prečnik x  Dužina [mm] 73 x 92
Dostupne boje Crna

Brz, ultra-kompaktan zum srednjeg opsega

Najmanji i najlakši standardni objektiv u svojoj klasi. Njegova karakteristika osvetljivanja, čini dostupno svetlo na fotografiji savršenim. Ovaj model objektiva spada u klasu super performasi ( SP ) Tamron objektiva, koja se izdvaja prema optičkim i mehaničkim komponentama visokog kvaliteta.

Ima veoma dobru rezoluciju, snažno smanjuje svetlost do ivica, smanjuje hromatsku aberaciju i odlično se nosi sa "lutajućim osvetljenjem". Oštre i odlične slike su rezultat rada sa ovim modelom objektiva.

Dalje, dubina polja koja je prilično široka zahvaljujući konstrukciji digitalnih senzora slike može se smanjiti menjanjem opsezne blende. (big diaphragm aperture) To dovodi do novih kreativnih mogućnosti (npr. Motiv se ističe ispred drastično nad atraktivnom zamućenom pozadinom).

Oznaka "Di" (Digitally Integrated Design) označava generaciju objektiva, koji su posebno prilagođeni višim zahtevima digitalnih SLR fotoaparata (APS-C i puni okvir).

Napomena: od juna 2008. godine, ovaj model je dostupan i sa "ugrađenim" motorom kako bi služio i korisnicima novih Nikon fotoaparata kojima je bio potreban ugradni motor, kao što su Nikon D40, D40Ks i D60. Nova verzija (Model A09NII) zamenjuje prethodnu verziju (Model A09N).

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: