Zvanična stranica
 
 

TAMRON SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical

Fokalna dužina 17-50
Maksimalni otvor blende f/2.8
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.27
Maksimalni odnos uvećanja 1:4.5
Veličina filtera [mm] 67
Težina [g] 440
Serijski broj A16
Broj elemenata 13-16
Ugao gledanja 35-12
Br. lopatica dijafragme 7
Minimalni otvor blende f/32
Prečnik x  Dužina [mm] 73.8 x 83.2
Dostupne boje Crna

Stabilizovano. Brzo. Super performans.

Veliki otvor blende i izvrsne optičke performanse koje nudi ovaj objektiv, idealni su za fotografisanje pri slabom osvetljenju i obogaćuju mogućnosti kreiranja kreativnih slika. Novi objektivi isporučuju oštre rezultate i izuzetne kontraste u čitavom opsegu fokalne dužine. Pomoću blende  f/2.8 kreiraju se impresivne fotografije sa glatkom, čak i bokeh pozadina kojom ćete naglasiti predmete pomoću vrlo plitke dubine polja.

Ovaj objektiv je opremljen sa triosnim stabilizatorom slike pod nazivom Vibracioni kompenzator (VC), Tamronovim patentom. Funkcija VC minimizira efekte vibracija fotoaparata ili mrdanja ruku. Objektiv nudi više fotografskih mogućnosti za snimke pri dužim brzinama zatvarača, što ga čini idealnim za fotografisanje uz "dostupno svetlo" kada su  uslovi slabog osvetljenja.

Imajte na umu da su Di II objektivi napravljeni isključivo za digitalne SLR fotoaparate sa senzorima slike manjim od 24mm x 16mm. Di II objektivi se ne mogu koristiti u kombinaciji sa fotoaparatom punog formata ili 35mm SLR fotoaparatom, pošto njihovi senzori slike nisu u mogućnosti da pokriju čitavu oblast potpunog formata što rezultira tamnim uglovima (tj. postaje vidljivija).

Karakteristike i funkcije

Pruža vrhunski kvalitet slike

Optički dizajn ovog sočiva koristi element XLD (Extra Low Dispersion) visokog performansa, koji je proizveden iz specijalnog stakla sa ekstremno niskim prelomnim indeksom. Indeks prelamanja opisuje sposobnost objektiva da podeli svetlosni snop u svoje spektralne boje. Disperzivna svojstva su čak niža od standardnih LD sočiva i na nivou su sličnom fluoru. XLD objektiv u kombinaciji sa LD elementom pruža najviši kontrast i sjaj. Ovo efikasno sprečava problem hromatske aberacije u telefoto fotografiji i pruža visok nivo oštrine čak i u perifernim područjima. Rezultat je sočivo koje efikasno kompenzuje osovinsku hromatsku aberaciju i aberaciju uvećanja tokom celog zumiranja i garantuje najvišu rezoluciju i sjaj za vaše slike.

VC stabilizacija slike (Vibration Compensation)

Testirani Tamron VC Image Stabilizer (Vibration Compensation) osigurava da ovaj objektiv pruža oštre slike i slike na koje ne utiče pomeranje ruku. To znači da je sočivo savršeno pogodno za ručne fotografije i uslove slabe osvetljenosti.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: