Zvanična stranica
 
 

TAMRON 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD

Fokalna dužina 10-24
Maksimalni otvor blende f/3.5-4.5
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.24
Maksimalno uvećanje 1:5.3
Prečnik filtera [mm] 77
Težina [g] 440
Serijski broj B023
Broj elemenata 16-11
Ugao gledanja 108-60
Br. lopatica dijafragme 9
Minimalni otvor blende f/22-29
Prečnik x  Dužina [mm] 83.6 x 84.6
Dostupne boje Crna

Iskusite u potpunosti radost snimanja pomoću kompaktnog, ultra širokougaonog zuma.

Ovaj ultra širokougaoni zum objektiva za APS-C DSLR fotoaparate je najfiniji od svih Tamron proizvoda. Nudi Vam: najbolji opseg fokalne dužine u klasi* 10-24mm, kompaktnost veličine prethodnog SP AF10-24mm f/3.5-4.5 Di II LD Aspherical [IF] (Model B001), plus znatno poboljšane optičke performanse. Takođe uključuje najsavremeniju tehnologiju Tamrona kao što je VC (Vibration Compensation), novi HLD (High/Low torque-modulated Drive), Fluoritni premaz i konstrukciju otpornu na vlagu. Kombinujte ove karakteristike sa izuzetnom rezolucijom za sve od detaljnih pejzaža do slučajnih snimaka. Uz ovaj objektiv imate sledeću generaciju širokougaonih zumova koji su spremni da idu gde god da vas fotografska vizija odvede.

* Među ultra širokougaonim zum objektivima za APS-C DSLR kamere (Od januara 2017. godine. Izvor: Tamron)

Karakteristike i funkcije

Odlične optičke performanse u čitavom opsegu zuma

Optički dizajn sadrži 16 elemenata u 11 grupa. Novi asferični objektiv velikog otvora i LD (Low Dispersion) elemenata objektiva pružaju izuzetnu rezoluciju u čitavom opsegu zuma - u kombinaciji sa stabilnim slikanjem preko celog kadra. Objektiv takođe rešava problem  poprečne hromatske aberacije, kao i distorziju koja se često pojavljuje na drugim širokougaonim sočivima. Zajedno sa Tamronovim jedinstvenim premazom BBAR (Broad-Band Anti-Reflection), koji poboljšava prenos svetlosti i potiskuje refleksiju i disperziju na površini objektiva, ovaj novi ultra širokougaoni zum je u potpunosti preoblikovan kako bi se kontrolisali blesak i senka. Rezultat: jasne, oštre slike, svaki put.

Tamronova jedinstvena VC (Vibration Compensation)

Tehnologija olakšava uživanje u ručnom, širokougaonom fotografisanju, čak i u okruženjima slabe osvetljenosti, kao što su večeri ili u zatvorenom prostoru. Dok je održavao kompaktni dizajn našeg prethodnog modela B001, Tamron je optimizovao aktuator i kontrolni algoritam kako bi ugradio VC u naš novi model B023. Sada možete da oslobodite moć visokog kvaliteta slike, a da ne brinete o tome da li su vaše slike oštećene zbog ručnog snimanja.

HLD zadovoljava visoko precizne AF

Sa ovim sočivom, Tamron predstavlja HLD (High/Low torque-modulated Drive) AF pogonski sistem. Odlična pogonska snaga potpuno novog HLD-a omogućava stabilno i precizno fokusiranje, čak i sa elementima velikog fokusiranja na modelu B023. Štaviše, ručni fokus omogućava vam fino podešavanje - bez prelaska sa AF u MF režim.

Visoke performanse upakovane u kompaktno kućište

Skraćena ukupna dužina značajno poboljšava optičke performanse dok zadržava kompaktnu veličinu - čak i sa poboljšanjem kao što je VC i novo razvijen HLD. Kada je u kombinaciji sa APS-C DSLR fotoaparatom, ovaj objektiv poseduje svet performansi u laganom prenosivom kućištu

Proširite svoje opcije pomoću konzole TAP-in

Budućnost je ovde. Sada možete ažurirati firmver, prilagođavati položaje autofokusa i prilagoditi mehaničku postavku i podešavanja od 10-24 mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD jednostavnim priključivanjem na konzolu TAMRON TAP-in i povezivanjem preko USB-a na lični računar.

Lepota je u detaljima

Sa ovim novim ultra širokougaonim zum objektivom, Tamron je spojio lepu izradu sa intuitivnim dizajnom. Od spoljnog kućišta koji obmotava konture objektiva, do sjajno obrađenog prstena marke Luminous Gold i precizne konstrukcije, kvalitet ovog sočiva je bez premca. Čak i detalji poput oblika kutije za prekidač, daljinske skale i preciznosti i stabilnosti metalnog nosača otkrivaju posvećenost funkcionalnosti, kao i dizajn..

Rezultat je objektiv sledeće generacije koji je jednostavan za korišćenje, a opet opremljen najsavremenijom tehnologijom.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: