Zvanična stranica
 
 

TAMRON SP 85mm f/1.8 Di VC USD

Fokalna dužina 85
Maksimalni otvor blende f/1.8
Minimalna razdaljina objekta[m] 0.8
Maksimalni odnos uvećanja 1:7.2
Prečnik filtera [mm] 67
Težina [g] 700
Serijski broj F016
Broj elemenata 9-13
Ugao gledanja 28°33'-18°39'
Lopatice dijafragme 9
Minimalni otvor blende f/16
Prečnik x  Dužina [mm] 84.8 x 91.3
Dostupne boje Crna

Savršeni objektiv za portrete

Kao što slikar instinktivno poseže ka pravoj četkici, umetnik portreta poseže ka 85mm objektivu. Fokalna daljina je idealna za stvaranje ugodne slike sa pravim osobinama lica u preciznim proporcijama. Dok širokougaoni objektiv čini bliske objekte većim nego što jesu, a duži tele-foto kompresuje i umanjuje te karakteristike, srednji tele-foto od 85 mm ih cini realnim. Pored toga, radna udaljenost između vas i vašeg subjekta je savršena za pravljenje lične veze koja često nedostaje kada koristite zum.

Tamron SP 85mm f/1.8 je prvi * 85mm objektiv brzog otvora bledne sa stabilizacijom slike. Njegov jedinstveni dizajn nam omogućava da uključimo naš VC (Vibration Compensation) - bez povecanja velicine ili težine objektiva. Štaviše, naš SP 85mm f/1.8 pruža ivičnost tražila od ivice do ivice radi lakšeg sastava i superiorne performanse slabog osvetljenja. Brz otvor blende f/1.8 takođe nudi savršenu ravnotežu oštrine predmeta i bokeha, to zamišljeno zamućenje koje odvaja vaš model iz pozadine.

* Među zamenljivim objektivima od 85 mm f/1.8 za DSLR kamere sa punim okvirom od januara 2016. godine.

Karakteristike i funkcije

Držite stabilno bez smetnji vibracija
SP 85mm f/1.8 je prvi * svetski objektiv sa fiksnom fokusnom dužinom od 85mm i brzim otvorom od f/1.8 koji je opremljen VC sistemom. Pokret kamere - često previše brz da bi ga fotograf prepoznao - je vodeći uzrok fotografija lošijeg rezultata. Pored toga, nove DSLR kamere sa većom gustinom piksela su više podložne suptilnom podrhtavanju fotoaparata.

Ova tehnologija omogućava fotografisanje ručnih slika u tamnom svetlu i optimalno korišćenje sporije brzine zatvarača i povećane dubine polja bez ekstremnog povećanja senzitivnosti senzora fotoaparata (ISO equivalent). Ovo je naročito važno u fotografisanju portreta, jer je osvetljenje često malo i fotografu je potrebna spontanost a ne korišćenje stativa ili blica koji bi remetio snimanje.

* Među zamenljivim objektivima od 85 mm f/1.8 za DSLR kamere sa punim okvirom od januara 2016. godine.

Oštrije fotografije, bolji bokeh
Da bi zadovoljio i premašio potrebe savremenih kamera sa visokom rezolucijom i velikom gustinom piksela, SP 85mm f/1.8 koristi LD i XLD niske disperzije staklenih elementa kako bi ispravio kritične aberacije. Vrhunski optički dizajn čini iskrivljavljenje boja neupadljivo, postižući oštri i jasni kvalitet slike i omogućavajući izvrsne performanse na bilo kojem nivou osvetljenja. eBAND i BBAR premazi rade u dogovoru sa širokim opterećenjima protiv refleksije kako bi povećali prenos svetlosti, smanjili bljesak i duvanja i sprečili refleksije unutar cevi sočiva.

SP 85mm f/1.8 je dizajniran da obezbedi oštrinu predmeta za neprekidnu jasnoću i besprekorni kvalitet slike. Istovremeno, Tamronova filozofija dizajna prihvata ideju da fotografi - naročito portretni fotografi - koriste blur, zamućenje ili bokeh, kao kreativni element da naglase subjekat fotografije. Zahvaljujući brojnim simulacijama koje su sprovedene za širok spektar efekata zamućenja, kao što je nežno prelazak sa fokusiranog na područja izvan fokusa, Tamron je napravio mekan i prirodan efekat zamućenja koji postiže savršenu harmoniju sa neizostavnom oštricom.

Otporan na vlagu, odbija pucanje
Konstrukcija koja je otporna na vlagu, uključujući i posebne zaptivke u područjima mogućeg prodiranja, obezbeđuje dodatnu zaštitu. Izuzetno izdržljiv sloj fluora koji se nanosi na površinu gornjeg elementa, sprečava kondenzaciju i otklanja mrlje, prljavštinu i otiske prstiju.

Proširite svoje opcije pomoću TAP-in konzole
Budućnost je ovde. Sada možete ažurirati firmvar zastitu, prilagođavati položaje autofokusa i mehaničku postavku i prioritete SP 85mm f/1.8 jednostavnim priključivanjem na konzolu TAMRON TAP-in i povezivanjem preko USB-a na lični računar.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: