Zvanična stranica
 
 

TAMRON SP 90mm f/2.8 MACRO 1:1 Di VC USD

Fokalna dužina 35
Maksimalni otvor blende f/1.8
Minimalna daljina izostravanja[m] 0.2
Maksimalni odnos uvećanja 1:2.5
Veličina filtera [mm] 67
Težina [g] 450
Serijski broj F012
Broj elemenata 17-23
Ugao gledanja 63
Br. lopatica dijafragme 9
Minimalni otvor blende f/32
Dužina [mm] 78.3
Dostupne boje Crna

Napredne karakteristike i nivo izrade za novo iskustvo

SP 90mm f/2.8 MACRO VC (Model F017) je najnovije izdanje u uspešnoj liniji Tamron SP 90mm makro sočiva. Ona redefinira najbolje u naprednim funkcijama i uspeva da ostavi superiorne optičke performanse.


Kompenzacija XY-Shift je nova dodata za pojačavanje VC funkcionalnosti, što dodatno poboljšava mogućnosti stabilizacije slike na bilo kojoj udaljenosti od beskonačnosti do makroa. Napredak u softveru za kontrolu USD takođe je povećao brzinu fokusiranja AF-a i optimalno fino podešen za različite uslove za frejmovanje. Štaviše, dodatni standard za konstrukciju vlage i prašine je dodat kako bi se sprečilo upadanje prašine ili kapljice vode. Visoko izdržljiv Fluorin premaz se nanosi na površinu gornjeg elementa i efikasno sprečava kondenzaciju vlage i odbija supstance koje izazivaju mrlje.

Marljiva izrada je ugradjena u svakom detalju spoljnog dizajna novog transformiranog SP 90mm makro objektiva. Korisnik ga može osetiti u izuzetno glatkoj teksturi metalne cevi.

Karakteristike i funkcije

Izvanredne sposobnosti prikazivanja i efikasnost refleksije

Objektiv poseduje optičku konstrukciju od 14 elemenata u 11 grupa, uključujući jednu LD (Low Dispersion) i dva XLD (eXtra Low Dispersion) staklena elementa koji zajedno pomažu da kontrolišu bočne i vertikalne hromatske aberacije na visokom nivou performansi. Plutajući sistem radi u tandemu sa optičkom konstrukcijom kako bi se efikasno nadoknadila promene inherentne aberacije na različitim rastojanjima. Zbog toga, ovaj objektiv pruza besprekorne i izvanredne mogućnosti prikaza u čitavom području snimanja - blizu ili daleko.

Neplanirani orbovi svetlosti mogu biti štetni za odlučujući snimak. Kombinacija 2 vrsta premaza - eBAND (Ektended Bandvidth & Angular Dependenci) slojevito na vrhu BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) - dramatično poboljšava efikasnost anti-refleksije kako bi pružila besprekorne, kristalno jasne slike čak i protiv oštrih snopova sunčeve svetlosti .


 

Posvećenost proširenju nasleđa elegantnog Bokeha

Tamron je zadržao svoj standard za generacije modela od 90 mm makro objektiva - od načina ručnog fokusiranja do trenutnih AF modela - za njihov izuzetan kvalitet slike sa spektakularnim bokehom. Takođe smo postavili visok standard kojim držimo korak sa migracijom digitalnih fotoaparata uz napredne tehničke karakteristike i visoku pikselsku gustinu.

Sada smo ove polarne karakteristike objektiva doveli u balans: podizanje performansi rezolucije novom standardu oštrih slika, pri čemu se postiže meka i glatka tranzicija gradacijom efekta blura u pozadinskim objektima. Optičke simulacije su bile temeljno sprovedene kako bi se realizovali  efekti bokeha, dok je minimiziranje smetnji u dvostrukoj liniji linijskih objekata prirodno izblendano u ukupni efekat bokeha.

Rezultat: SP 90mm f/2.8 MACRO VC održava tradiciju izvrsnosti u optičkom dizajnu, a istovremeno povećava limit u vrhunskim optičkim performansama i prekrasnom bokehu.

Otpornost na vlagu i prašinu uz fluorini premaz za snimanje u prirodi

Dodat je visok standard sprečavanja upada vlage, prašine ili kapljica vode. Osim toga, Fluoritni premaz se nanosi na površinu prednjeg elementa kako bi odbio vodu i ulje, što je posebno korisno prilikom fotografisanja na otvorenom prostoru.

Optimizirano podešeni USD aktuator za makro fotografiju sa ručnim preklapanjem za trenutnu kontrolu fokusa

Softver za kontrolu USD (Ultrasonic Silent Drive) optimizovan je za makro fotografiju sa povećanom brzinom fokusiranja i preciznošću lokacije prilikom snimanja iz blizine. AF drajv brzo reaguje na nultu tačku u mestu interesovanja fotografa ali i rucno- podesivi fokus omogućava trenutni pomak u fokusu kada je potrebno.

VC (Vibration Compensation) Integracija, podešavanje samog sebe
VC raspoređen na objektivima brzog otvora dramatično povećava slobodu ručnog snimanja u uslovima scenskog osvetljenja ili slabijim uslovima svetlosti u sobi, eliminišući minutno podrhtavanje fotoaparata. Konkretno, kamere sa slikama sa gustinom piksela imaju tendenciju da pokupe suptilne vibracije, što dovodi do degradacije kvaliteta slike. VC je odličan atribut za postizanje inherentnih slika visokog kvaliteta. 45mm je prvi objektiv koji koristi VC funkcionalnost među brzim standardnim fokusnim objektivima u fullframe formatu.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: