Zvanična stranica
 
 
 

Tamron objektivi osvojili ovogodišnju TIPA nagradu

Naša dva objektiva, osvojila su nagrade i to: 70-210mm F / 4 Di VC USD (Model A034) za "Najbolji tele-foto zum" i 18-400mm F / 3.5-6.3 Di II VC HLD (Model B028) za "Naljbolji super zum". Tamron je imenovan za TIPA nagradu pet godina zaredom. TIPA je asocijacija  koja nagrađuje najbolje tehnološke inovacije na polju fotografije kao i sam kvalitet iste. Nagrade TIPA su svetski poznate kao najuticajnije nagrade za fotografije i slike u industriji. Asocijacija (TIPA) ima članove širom sveta koji rade u različitim industrijama: Od advertajzinga do mode. Jednom godišnje se urednici časopisa TIPA sastaju da glasaju za najbolje proizvode za fotografije i slike u svakoj kategoriji.Tamronova filozofija je "Novi pogled industrije" . Ova verzija je u skladu sa misljom kompanije kao proizvođača širokog spektra originalnih optičkih proizvoda, od zamenjivih objektiva za SLR fotoaparate do različitih optičkih uređaja kako za ošte potrošače, tako i za OEM. Tamron kreira optičke proizvode koji doprinose nizu različitih industrija, pa nam je posebno drago da je ove godine nagrada otišla baš u naše ruke. 

Citiramo žiri TIPA nagrade:

Najbolji TELEFHOTO ZOOM objektiv: Tamron 70-210mm F / 4 Di VC USD (Model A034)

Fokalna dužina od 70-210 mm je dugo bila izbor za prirodu i fotografa na otvorenom kao sve-u-jednom sočivo za širok spektar predmeta i scena. Konstantna otvora Tamron 70-210mm i APS-C DSLRs isporučuju kompenzaciju od 4 EV pri snimanju iz ruke i izgrađena je sa 20 elemenata u 14 grupa, sa tri LD elementa. Minimalna fokusna razdaljina od 0,95 m (3,1 ft) i devetostepena dijafragma kombinuju se da daju veoma prijatne efekte bokeha. Dual MPU (mikro-procesna jedinica), unutrašnji zum (koji ne povećava dužinu bara kada se zumira) i ultrazvučni zvučni motor zvonca omogućavaju nesmetano funkcionisanje i brze i precizne performanse AF.

Najbolji SUPERZOOM Objektiv Tamron 18-400mm F / 3.5-6.3 Di II VC HLD (Model B028)

Pružajući efikasno žižnu daljinu od 28-620mm (35mm ekvivalentno) na APS-C DSLR-u (malo se razlikuje u Canonovim nosačima), Tamron 18-400mm sve u jednom: Zum otporan na vlagu samo 12.14cm i težak je samo 705 g. HLD (High / Lov torkue-modulated drive) je dizajniran tako da štedi energiju i omogućava glatku AF radnju, plus omogućava manji AF modul koji pomaže u smanjenju veličine objektiva. Novi dizajn bureta, koji uključuje distribuciju složenog kretanja kroz tri kamere, obezbeđuje glatko zumiranje. Objektiv takođe nudi ugrađenu vibracionu kompenzaciju od 2,5 EV.