Zvanična stranica
 
 
 

Omiljeni besplatni softveri koji će Vam koristiti

Besplatni softveri koji će vam koristiti

U ovom tekstu ćemo vam spomenuti nekoliko besplatnih softvera koji bi bili korisni svakom fotografu i vlasniku studija. Bitno je da napomenemo da su svi ovi softveri besplatni i da ih možete u svakom trenutku preuzeti ali da je za neke važno da imate email nalog. Programe smo grupisali prema nameni.

Pomoć u kancelariji

Google Docs

Svakom studiju je potrebno da vodi računa o dokumentaciji, pogotovo ako u excel-u planirate budzet. Ono što je važno je da morate imati pristup internetu, računar ili pametni uređaj. Tako ćete u svakom trenutku moći da pristupite arhivi dokumenata koja postoji na vašem google nalogu.

Ukoliko radite u timu, moćićete da napisani dokument podelite sa kolegama ili čak u isto vreme radite na jednom dokumentu.

tamron softwer

Evernote – Organizacija pre svega

Potreban vam je softver kako biste bili produktivniji?Evernote vam može pomoći. Radi preko Google disku i dostupna mu je besplatna verzija. Uz Evernote možete snimati beleške, deliti podatke sa drugima, snimati podsetnik ili snimiti sliku o nečemu što biste koristili za inspiraciju. Takođe možete podesiti podsetnike za događaje / sastanke i organizovati dokumente tako da je sve na jednom mestu.

Evernot je pogotovo koristan za kreativne ljude koji planiraju da svoje kreativne projekte realizuju ili prikažu svojim saradnicima

 

Cloud skaldište podataka

Google Drive

Pomoću Google diska dobijate 15GB slobodnog prostora za skladištenje koje kopmatibilno radi sa Google Foto-om, Gmail-om i Google dokumentima. Takođe možete skenirati sve svoje dokumente na papiru pomoću aplikacije Drive for Android. Samo snimite fotografiju dokumenata kao što su primanja, slova i izjave - i Drive će ih odmah sačuvati u PDF formatu što znači da možete raditi bez papira ako to želite. Datoteke mogu biti dostupne van mreže, tako da ih možete pregledati čak i ako je vaša veza sa internetom prekinuta. Ako vam je potrebno više od 15GB prostora za skladištenje, možete doplatiti mesečno za 100GB, 1TB ili 10TB podataka.

Dropbox

Dodatnim prostorom za skladištenje možete napraviti rezervne kopije slika iz snimaka i deliti svoj rad s drugima. Kao što je pomenuto, na Google disku dobijate slobodan prostor za skladištenje, ali možda ćete želeti da dodate još prostora bez plaćanja, a na jedan način možete to uraditi sa Dropbok-om. Imate samo 2GB prostora, iako za profesionalca koji može snimiti stotine slika na jednom setu, verovatno neće biti dovoljno, ali možete ga kombinovati sa drugim besplatnim uslugama skladištenja, kako biste dobili više prostora. Ako ste želeli da nadogradite količinu prostora koja imate u vašem Dropbok-u, to je 6,58 funti mesečno za 1TB prostora za skladištenje ili postoji poslovni račun koji vam daje "dovoljno prostora koliko vam treba" za 15 funti mesečno / korisnik.Ostale besplatne usluge za skladištenje podataka uključuju iCloud (5GB), Amazon Cloud Drive (5GB besplatno) i OneDrive (5GB besplatno, 1TB za studente).

Online Prisustvo

Wordpress Blog

Veb stranica i / ili blog može biti odličan način da se vaše ime "brendira" i sa Vordpress-om, možete brzo da imate prisustvo na internetu. Verovatno je najlakši i najsnažniji blogging i sistem za upravljanje sadržajem veb stranica (ili CMS) koji postoji danas. Međutim, iako možete da koristite nešto što wordpress nudi besplatno, i dalje morate kupiti ime domena i hosting za vašu veb stranicu, ali koristeći nešto poput wordpress-a, možete uštedeti malo novca, na kreiranju samog sajta.

Foto zajednice

Iako se ne radi o softveru – ipak spada u domen interneta i rada u istom. Okupljanje fotografa na jednom mestu može višestruko koristiti članovima zajednice. Pre svega razmena iskustva i tehnika a onda i dobijanje saveta od kolega koji se možda duže bave fotografijom. Ukoliko želite možete zapratiti našu stranicu na sledećem linku Tamron Srbija.

StudioCloud

Ako ste vlasnik studija, onda možete besplatno koristiti StudioCloud. To je softver za upravljanje poslovanjem koji vam omogućava da upravljate klijentima, kreirate rasporede, fakture i držite knjigu, plus omogućite klijentima da brzo izvrše rezervacije sa vama na mreži. Postoji mnogo drugih stvari koje ovaj alat za upravljanje može da uradi, plus dostupan je na Mac, Vindovs, Android i iPhone. Postoje plaćene opcije koje omogućavaju više ljudi da pristupe StudioCloudu i cene počinju od 35 dolara mesečno.

Studio Ninja

Ovo je još jedan studio menadžment paket koji ima besplatnu opciju za one koji rade solo sa mogućnošću nadogradnje na plaćene verzije (počinje od 21,55 dolara mesečno) kada proširite svoj tim. Studio Ninja vas podsjeća na zadatke, može automatski poslati prije-pisane e-poruke, razbiti propuštene račune i još mnogo toga. On nudi online fakturisanje i plaćanje kreditnim karticama, kao i kalendar, tako da možete jasno videti koji posao dolaze. Ima puno drugih alata i karakteristika ugrađenih u to su namenjene i fotografima.

AcuityScheduling

Nudenje freebie nivoa je nešto što mnogi studijski menadžeri softverskih kompanija izgleda favorizuju i AcuitiScheduling se ne razlikuje, međutim, čini se malo ograničavajućim od drugih slobodnih nivoa koji su videli. Platni nivoi nude širok spektar alata kao što su planiranje, podsetnici i sistem plaćanja putem interneta.

GIMP

Tu je i GIMP koji se može besplatno preuzeti i koristiti. GIMP je editor za više platforme, koji nije samo besplatan, već je i otvoreni izvor tako da možete promeniti izvorni kod i distribuirati vaše promjene. Veoma je popularno, ali ako ste u prošlosti koristili Adobe proizvode, može teško dobiti glavu u početku, ali kao i kod bilo čega, kada ste ga već neko vreme iskoristili, naviknete se na način na koji radi . Jedan sasvim pristojan a besplatan softver za rad manipulacije fotografije.

Ako krenu stvari po zlu?

Crash Plan

Tehnologija je sjajna, ali može uvek da krene naopako i ako se nešto iznenada prekine ili ugasi, ne želite izgubiti sve vaše slike i druge dokumente. Da biste sprečili da se to dogodi, moraćete da vratite svoje podatke CrashPlan-om, trenutno možete to učiniti besplatno. Mi kažemo 'trenutno' dok se besplatna verzija postepeno eliminiše i umesto toga ćete morati da se odlučite za jednu od plaćenih opcija.

Avast AntiVirus

Avast antivirus i antispyware zaštita dostupni su za vaš računar, Mac i Android uređaje. Besplatno je da preuzmete i obećavate da ne usporite računar. Besplatna verzija zaustavlja sve viruse, hvata nove pretnje, pomaže u upravljanju lozinkom i oslobađa se neželjenih ekstenzija u pretraživačima.

AVG Antivirus Free

Još jedan popularan antivirusni softver je AVG i oni takođe nude besplatnu verziju. U besplatnom preuzimanju dobićete antivirus koji blokira viruse, spyware i druge malwere, daljinsku zaštitu, tako da možete skenirati pomoću vašeg mobilnog telefona, zaštite veze koja skenira veze, jednostavnu za korišćenje kontrolne table i Mac i Android zaštitu. 

Tap-In konzola

Jedna od velikih prednosti rada sa TAMRON objektivima je to što korišćenjem Tap-In konzole, osim što možete podesiti performanse objektiva preko računara ne samo manuelno, vi konzolom možete i da zaštitite objektiv tj da mu ažurirate ugrađeni Firmware.

Komunikacija

Skype

Skipe je besplatna usluga zasnovana na Vebu, koju možete koristiti za pozive, kao i za ćaskanje sa ljudima putem messenger sistema. Pozivi mogu biti samo glas ili napravljeni kao video poziv i dostupni su na mobilnim uređajima kao i na računarima. Skipe-to-Skipe pozivi su besplatni, ali će vam biti naplaćeno ako pozovete mobilne ili fiksne brojeve.

Uostalom, jedna od važnih stvari je to što ćete moći da povežete lica sa imenima klijenata za fotografisanje. Kada dodje sezona svadbi, nećete ni sami znati šta vas je snašlo.

Obavezno nam javite koji softver je vaš favorit ali i ako sami imate predlog za nas i svoje kolege.