Zvanična stranica
 
 
 

Tamron najavljuje lansiranje tri prajm objektiva za Sony E-mount full-frame mirrorless kamere

Tamron najavljuje lansiranje tri prajm objektiva za Sony E-mount full-frame mirrorless kamere: 20mm f/2.8 Di III OSD M1:2 (model F050), 24mm f/2.8 Di III OSD M1:2 (model F051) i 35mm f/2.8 Di III OSD M1:2 (model F053). Objektivi od 24mm i 35mm biće dostupni 20. novembra, a 20mm će biti dostupni u januaru 2020.

Nakon već proizvedenih nagrađivanih zoom objektiva, model A036 i model A046 u ovoj mirrorless kategoriji, skrenuli smo pažnju na prajm objektive. Kada koristi prajm objektiv, fotograf mora da odluči kompoziciju na osnovu udaljenosti od objekta. Ovo vraća zadovoljstvo snimanja fotografije na onako kako je predviđeno a čistu zabavu snimanja diže na drugačiji nivo. Tri nova modela uključuju 20mm fokalne dužine (model F050) za potpuno istraživanje sveta ultra-širokih uglova, fokalnu dužinu od 24mm (model F051) kao savršeni širokougaoni objektiv opšte namene i svestranu fokalnu dužinu od 35mm (model F053) koji je idealan za svakodnevnu upotrebu. Razvijen pod konceptom „omogućavanja što većem broju ljudi da upoznaju radost prajm objektiva na pristupačniji način“, svaki objektiv uspostavlja ravnotežu između prekrasnog prikazivanja slike i vrhunskog rada.

Uporedili smo istu veličinu filtera (67 mm) za sva tri glavna sočiva kao i dva prethodno lansirana zuma i postigli smo cilj kompaktnosti. Štaviše, sočiva od 20mm, 24mm i 35mm mogu fokusirati vrlo blizu, do sada neviđenog u ovom broju uvećanja od 1:2. Ostale karakteristike uključuju konstrukciju otpornu na vlagu (za snimanje na otvorenom) i fluor-sloj na prednjem elementu za lako održavanje i uklanjanje otisaka prstiju. Takođe podržavaju različite funkcije fotoaparata koje nude određene Sony kamere, kao što su Fast Hybrid AF i Eye AF, i nude mnoštvo naprednih funkcija kako bi se osiguralo prijatno iskustvo snimanja i fantastični rezultati. Ova serija veoma praktičnih sočiva omogućava fotografima da uživaju u fotografskom izrazu širougaonih sočiva, koja se često smatraju slatkim mestom većine fotografskih aktivnosti, uz neviđeno malu težinu i fantasične performanse.

Prednosti

Poboljšana sposobnost fokusiranja u bliskom fokusu proširuje korisnost i svestranost objektiva

Ovi prajm objektivi fokusiraju vrlo blizu. MOD (minimalno rastojanje objekta) za 20mm, 24mm i 35mm iznose 11cm, 12cm i 15cm, respektivno. Pored toga, maksimalni koeficijent uvećanja za sva tri je 1:2. Ova izvanredna performansa omogućava korisnicima da stvaraju kompozicije koje naglašavaju perspektivu (bliži subjekti su veći, a udaljeni su manji) i koji su jedinstveni za širokougaone objektive.

Tihi autofokus koji pokreće OSD (Optimized Silent Drive) DC motor

Sistem AF ​​koristi OSD da bi se osigurao tih rad. U poređenju sa konvencionalnim tipovima AF sa ugrađenim DC motorima, Tamron je uspeo da umanji šum pogona, kao i da znatno poboljša performanse i brzinu AF-a. Niži nivo buke u okolini sigurno će uvideti video snimatelji. Sve u svemu, ova primarna serija objektiva pruža vrhunsku preciznost AF-a za tačno fokusiranje čak i kada snimate pokretne objekte, kao i izvanrednu tačnost i mogućnost praćenja. Pored toga, ova primarna serija podržava razne AF funkcije koje nude određene Sony kamere, uključujući Fast Hybrid AF, Eye AF i direktno ručno fokusiranje (DMF) kako bi se osiguralo prijatno iskustvo snimanja.

Kupite Tamron objektiv!

Ne zaboravite da kupovinom Tamron objektiva na zvaničnim prodajnim mestima dobijate pravo na 5 godina garancije.

Kliknite na sliku ispod da biste produžili garanciju Tamron objektiva: